Vikten av ansiktsrengöringen

 

Att lägga makeup är något man gör omsorgsfullt med känsla för minsta lilla detalj. Man unnar sig de allra bästa och lyxigaste märkena med de finaste och dyrbaraste råvarorna. Allt för att se så snygg och fräsch ut som möjligt. Men frågan är om alla tänker på att utan det rätta underlaget är det praktiskt taget bortkastat att lägga så mycket pengar, tid och energi på sin makeup?

hudvård

Olika typer av rengöring passar olika hudtyper

Naturligtvis är det ansiktsrengöringen som ger den bas som behövs för att få makeupen att fästa ordentligt och komma till sin rätt. Det finns ett enormt antal olika typer av ansiktsrengöring på marknaden och det är omöjligt att säga vilken som är bäst. Vilka produkter som är bäst handlar helt enkelt om så skilda saker som hudtyp, personlighet och inte minst om tycke och smak. Några vanliga typer av ansiktsrengöring är:

  • rengöringslotion
  • ansiktstvätt
  • rengöringsmousse
  • rengöringsgel
  • ansiktstvål
  • ansiktsvatten

 

Om man har känslig hy brukar rengöringslotion eller rengöringsmjölk som det också kallas passa bra eftersom den är lite fetare och inte lika uttorkande som andra typer av rengöring. Personer med normal hy kan välja helt efter tycke och smak vilken typ av ansiktsrengöring de vill använda. Många trivs med att först använda rengöringstvål och sedan efterbehandla med ansiktsvatten som tar bort den sista lilla smutsen och sedan stänger porerna så att inte ny smuts ska åka in. Oavsett vilken typ av rengöring man använder är det viktigt att avsluta med att smörja in ansiktet med dagcreme innan man lägger sin makeup.

Glöm inte innehållet!

Förutom att få till ett maximalt bra underlag att applicera makeup på tillför också ansiktsrengöringen näring till din hy. Tänk därför på att välja bra produkter med naturliga råvaror. Mineraloljor och konstgjorda parfymer tillför inget till din hy och bör därför uteslutas.