Vackert hår

Håret är idag väldigt viktigt för många kvinnor och få saker gör lika mycket för utseendet som ett vackert hår. För att få ett glansigt hår som ser mer levande ut finns en del tips att använda sig av. Bland annat har Aftonbladet en artikel som tar upp det och somliga av följande tips är hämtade från den.

Föning

Torka håret med en handduk innan du fönar det. För att få volym i håret kan du tillsätta lite hårmousse innan föningen. Föna uppifrån och ned och avsluta med kalluft för att ge mer stadga och form.

Tvätta håret

Det är viktigt att du inte tvättar håret för ofta. Det räcker oftast att göra det var tredje dag och självlockigt hår brukar behöva tvättas mer sällan än rakt. Testa dig fram tills du hittar rätt schampo för dig, men byt ut det med ungefär två månaders intervaller. Använd dig ofta av balsam och särskilt om du har lockigt hår kan det vara bra med en balsamkur en gång ibland. Det är även en bra idé att ge håret en återfuktning ibland. De flesta sorterna masserar du in i handdukstorrt hår och behöver sedan inte skölja ur det.

Löshår

Som en hjälp på traven till vackert hår kan du även använda dig av löshår. Med äkta löshår kan du forma och arbeta med håret precis som med ditt eget hår. Äkta löshår kan du köpa hos Pozehair.se. De använder endast friskt hår av en hög kvalitet när de framställer håret.

Ät dig till en bättre hårkvalitet

Vad du äter påverkar även din hårkvalitet och det bästa är om du håller dig till en allsidig kost för att undvika brister. Något av det viktigaste som finns för håret är mineralet kisel, som vi tyvärr ofta får i oss för lite av. Du hittar det bland annat i gröna bladgrönsaker, spannmålsprodukter och lever. Som tur är finns det kosttillskott som till exempel Silica Forte som hjälper dig att få i tillräckligt mycket kisel samt även B-vitaminer, som även de är viktiga för håret.