Välkomna

Vi människor är idag otroligt medvetna om hur vi ser ut. Vi exponeras dagligen för påverkan från både tidningar, Tv och Internet om hur det perfekta kroppsidealet ser ut, vilka trender som gäller och hur vi ska göra för att se så bra ut som möjligt. 

Utseendet är väldigt viktigt och i det avspeglas ofta hur vi mår. Mår vi inte bra på insidan så mår syns det direkt på utsidan. Samtidigt kan utsidan spela en stor roll för hur vi känner oss på insidan. Hänger ni med? Det vi vill komma fram till är att om vi känner oss vackra på utsidan, är vackert sminkade, har fina kläder och är nöjda med vår kropp så mår vi även bättre på insidan. Dessa två komponenter hänger ihop väldigt mycket och de är lika viktiga för vårt välmående, både insidan och utsidan förtjänar omtanke och kärlek.

Vi vill här på Smink4u ta upp de bästa sätten och de bästa produkterna för att du ska må och se så bra ut som möjligt. Vårt fokus ligger på smink men vi kommer att ta upp alla element som påverkar vårt välmående. Vi vill få ihop en helhet så du här ska hitta all den information du behöver. Vi börjar med en kort genomgång om smink.

Kort historik om smink

SminkSmink, även kallad makeup är ett samlingsnamn för de produkter vi applicerar i ansiktet, på huden, ögonfransarna och läpparna. Smink används av de flesta personer, framförallt kvinnor, i stort sätt dagligen. Sminket har även vandrat ner i åldrarna och idag är det många flickor som börjar sminka sig redan i 10 års åldern. Sminkets syfte är att förändra, förbättra och framhäva vackra drag.

Människan har sminkat sig, eller målat sig, i nästan alla tider och till en början var det framförallt männen som målade sig. De målade sig för att se farliga ut och kamouflera sig i strid och då målades hela kroppen. Idag används sminket mer sparsamt i syfte att försköna utseendet. Det finns idag ett stort utbud av sminkprodukter på marknaden och det mest sålda sminket på marknaden är mascaran och pudret.

Ett tips som brukar ges är att försöka lyfta fram det man tycker är vackrast hos en själv. Alla människor är vackra och alla har någon del de tycker lite extra mycket om. Det kan vara allt från vacker hy till snygga ben eller ett tjockt och fylligt hår. Genom att hitta de bästa skönhetsprodukterna för dig kan du verkligen lyfta fram och betona det vackraste hos dig.