Olika typer av hudvård

För att få och behålla den där skimrande hyn krävs att man tar hand om den på rätt sätt. En del gör misstaget att tro att en enda kräm ska göra underverk – men så är det tyvärr oftast inte.

Skinn

Huden mår som allra bäst med hjälp av olika produkter. Självklart är allt också beroende på vilken typ av hy du har. Det finns produkter som förhindrar hyns åldrande, pigmentfläckar och acne. Det är viktigt att förstå hur din hudtyp fungerat för att sedan kunna använda sig utav rätt produkter.

Olika produkter
Grundläggande för alla hudtyper är att den automatiskt mår bättre av antioxidanter och fukt. Satsa därför på en daglig rutin som innefattar produkter som rengöring, serum och en vanlig dagskräm. Peeling är viktigt för hyn då den rensar bort döda hudceller och orenheter och rekommenderas att göra tre gånger i veckan. Olika peeling-produkter finns att köpa i princip överallt. Kicks (som även har sitt eget märke), Åhlens eller Bodyshop är bara några exempel som har bra och ett stort sortiment på väldoftande peelings.

Ekologisk hudvård
Lider man av allergier eller överkänslig hy är det till fördel att använda sig utav ekologiska hudvårdsprodukter. Dessa innehåller bara naturliga ämnen och är skonsam mot huden på ett annat sätt än vad krämer med kemikalier är, samtidigt som det är miljövänligt och hälsosamt.

Anti-age och pigmentfläckar
Otrevliga pigment fläckar kan behandlas med krämer innehållande bland annat AHA-BHA-syror (som peelar hyn) och khojicsyra samt phytissyra som förhindrar pigmentproduktionen. Dermaceutic ”Yellow Cream” är ett exempel på kräm som innehåller dessa syror och har en utjämnande effekt på huden och pigmentfläckarna.
Anti-age produkter är till för att förhindra ålderstecken i hyn och till och med ta bort de som redan uppstått. Är man i ung ålder är det bra att veta att solen är en av de största anledningar till rynkor – en dagskräm med solskydd är både förebyggande mot ålderstecken och hälsosamt. Andra anti-age produkter tillför huden A och E-vitamin samt oxygen och fukt -ämnen som stimulerar blodflödet och kollagenproduktionen som i sin tur ger hyn ett allmänt bättre välmående. Karin Herzog är ett känt märke inom anti-age som innehåller dessa ingredienser.