Vackert yttre – fokusera på huden

Huden är det största organet i den mänskliga kroppen och tar man hand om den på rätt sätt kommer man inte bara att se ung ut i många år, man kommer också lysa av hälsa och välmående. 

Innan man sätter igång med en ny regim för sin hud, ska man vara medveten om att en del problem går inte att smörja bort med krämer. Saker som ojämn pigmentering, röda märken, rynkor och hårväxt går inte att få bort utan speciella medel. Man kan göra kemiska peeling, ta bort hårväxt permanent och använda laser för att korrigera pigmentering. Detta måste man göra på riktiga kliniker. Citadellkliniken är av dem. Hos dem finns det ett flertal behandlingar som man kan boka in hos en av deras specialister.

Efter man har fått en ny startpunkt för sin hud, är det dags att köpa hem några lämpliga krämer. Har man varit på en riktig behandling får man oftast tips om vilka krämer man ska använda sig av. Annars är alltid grundtanken att köpa produkter utefter ens hudtyp. Man kan enkelt ta reda på vilken hudtyp man är genom att följa några enkla råd: rengör huden med vatten och mild tvål och känns efter hur huden mår när den har torkat. Känns det rent och slätt eller stramar det? Tryck vanligt hushållspapper mot flera ställen i ansiktet och se om pappret blir fett. Ibland har man blandhy vilket betyder att vissa delar av ansiktet är fett medan en annan del är känslig eller torr.

Har man stora problem med huden kan man vara tvungen att smörja in sig två-tre gånger om dagen till dess att man börjar se en förbättring. Det är också viktigt att rengöra ansiktet från smink varje kväll. Se även till att sminket är bra kvalité för att skona huden så mycket som möjligt.