Så förbättrar du din hy

Huden är inte bara ett av kroppens största organ. Det är också det första som vi presenterar till andra människor – och därför är det inte så konstigt att vi vill hålla hyn så fin som möjligt. Dessvärre drabbas många människor av olika typer av hudproblem som kan vara förödande för självkänslan. Lyckligtvis finns det sätt att komma tillrätta med det och skapa en hy med lyster och glans igen utan att behöva använda sig av farliga eller skadliga ämnen.

Rengöring är en grundläggande aspekt av hudvård. Skador uppkommer ofta när vi inte tar hand om huden som vi borde, men det räcker med några minuter om dagen för att din hy ska bli rengjord på ett bra och noggrant sätt. Se till att få in vanorna att tvätta av ansiktet med tvål innan du går och lägger dig varje kväll för att se till att den håller sig fräsch. Du kan också använda olika former av ansiktsservetter för att ytterligare försäkra dig om att din hy håller sig ren.

Ibland räcker det dock inte med rengöring för att hålla ojämn hy borta. Då finns det andra medel att ta till. Ett sätt är att använda sig av oljor för att på ett naturligt sätt skapa en bättre hy. Med arganolja kan du återfukta ditt ansikte vilket är särskilt viktigt om du använder smink på regelbunden basis. Du kan också använda mandelolja för att behandla torr hy och göra den starkare.

Det är också viktigt att vidta förebyggande åtgärder för att undvika att din hy åldras i förtid eller utsätts för skador. Rökning är erkänt skadligt för hyn och bör undvikas av alla som vill ha en så bra hy som möjligt. Även socker har negativa effekter och ökar bland annat risken för finnar.