Ögonmakeup för alla tillfällen

Ögonen kallas inte utan anledning för själens spegel, därför är ögonområdet också en av de mest prioriterade delarna för många av oss när vi lägger vår makeup. Det är knappast en överdrift att säga att lite smink kring ögonen kan göra en skillnad som motsvarar natt och dag. Till vardags kanske det räcker med ögonskugga i naturliga nyanser, en enkel eyeliner och mascara i svart eller brunt.

Till vardags och fest

En variant på eyeliner som ger en lite kvinnligare och flirtigare look är det populära kattögat. Här dras strecket ut snett uppåt från ögonvrån och smalnar gradvis av. Till fest kan det vara kul att använda mer och starkare färg på din skuggning, samt göra den större upp mot brynen. Komplettera gärna med glitter i inre ögonvrån och/eller en ljus ögonpenna i vattenlinjen för att öppna upp.

Vårda är A och O

Ögonfransarna gör mycket både för ögonens uttryck och blicken. Därför bör du vara omsorgsfull med dina naturliga fransar och då och då kan du förstärka med lösögonfransar, till exempel vid speciella tillfällen. Att vårda fransarna men även ögonområdet är viktigt. Det inkluderar skonsam rengöring samt andra återfuktande och närande produkter som serum och kräm. För ett extra bra resultat är ögonfransserum ett alternativ. Det främjar fransarnas tillväxt.