Hudvård – en investering i dig själv

Huden är kroppens största organ vilket är något många av oss inte tänker på. Dessutom har huden förmågan att ta upp ämnen från det vi smörjer in den med som sedan slussas runt till andra delar av kroppen med bland annat blodflödet. Detta gör naturligtvis våra val av hudvårdsrutin och produkter mycket viktiga. De är i själva verket ett slags investering i vår hälsa på lång sikt.

Hudtyp bestämmer val av produkter

Bra hudvård utgår ifrån att använda produkter som är anpassade efter din hudtyp. Bara då kommer du att uppnå goda resultat. Våra hudtyper i sin tur delas traditionellt in i torr hy, känslig hy, fet hy, mogen hy, blandhy och normal hy. Namnen beskriver ganska väl vad respektive hudtyp har för behov av till exempel fukt, lugnande ingredienser, balanserande ingredienser eller revitaliserande ingredienser. Blandhy innebär att ansiktet har olika zoner.

Skapa goda rutiner

Din dagliga hudvårdsritual delas in i två tillfällen: på morgonen och på kvällen. Generellt sett är morgonrutinen något lättare. På kvällen appliceras istället rikare och mer djupgående produkter för att verka över natten. Båda rutinerna inleds med rengöring. Därefter kommer fuktgivande och vårdande serum och kräm samt krämer för ögon och läppar. Ett stort utbud av detta om mer därtill hittar du bland annat hos välsorterade onlinebutiker