Hårvårdstips för olika hårtyper

När du ska tvätta håret är det viktigt att du väljer ett schampo som är anpassat för just din hårtyp. Det finns en mängd olika hårtyper som alla behöver skötas på olika sätt. Har du torrt hår behöver det återfuktning och därför är det viktigt att du väljer ett schampo och balsam som är anpassat för torrt hår. Det kan också vara bra att använda någon typ av inpackning med jämna mellanrum för att tillföra håret extra fukt. Om ditt hår är fett bör du inte tvätta det så ofta, då det ökar talgproduktionen och tillför mer fett, ett par gånger i veckan räcker.

Tips för krulligt och lockigt hår

Krulligt och lockigt hår brukar kallas den törstigaste hårtypen och det är också den känsligaste hårtypen. Därför ska du använda produkter som är återfuktande samtidigt som de framhäver de naturliga lockarna. Krulligt och lockigt hår är torrare eftersom talgen från hårbotten inte når ända ut i topparna då spiralerna stoppar den. Många med lockigt och krulligt hår använder sig av den så kallade balsammetoden, där du inte använder schampo utan enbart sulfatfria balsam. Det brukar framhäva lockarna mycket mer. Tänk också på att hårfön och andra värmeverktyg sliter på håret samtidigt som det torkar ut håret, låt därför ditt hår lufttorka så ofta som möjligt.

Tips för tunnhåriga

Att lida av tunt hår eller tunnhårighet kan ofta kännas jobbigt, men det finns knep att ta till även vid tunnhårighet. Fully hårfiber kan ge riktigt bra resultat då det lägger sig ovanpå ditt hår och det fungerar lika bra för kvinnor som män. Produkten finns i flera färger och fungerar även utmärkt för att dölja utväxt. Det spelar ingen roll om du tappar hår av ålder, stress eller någon annan anledning, produkten fungerar för alla typer av håravfall. Dessutom är den tillverkad av naturliga ämnen som inte skadar ditt hår. Fibrerna har elektrostatisk laddning som gör att de fäster vid ditt befintliga hår.