Färga håret

Precis som att håret måste vara hälsosamt och i rätt längd så är det många som vill kontrollera dess färg. Men vad behöver man tänka på inför en färgning, och hur tar man hand om håret efter att allt är klart?

kvinna med färgat hår

Det första man bör fundera på är självklart vilken färg man vill ha. Man bör analysera hur färgen faktiskt skulle passa dig utifrån färgen på bland annat dina ögonbryn och dun hy. Om du har mörkt hår med mörka ögonbryn och sedan plötsligt bleker håret så kan det bli en väldigt stor och onaturlig kontrast. I dessa och många andra fall kanske slingor kan vara ett bättre val, det fungerar extra bra för de med långt hår.

Innan du sätter igång med själva färgningen är det viktigt att det inte finns några rester kvar från annan färgning då det kan påverka färgen och ibland ge väldigt oväntade resultat. Speciellt hennafärgat hår är känt för att kraftigt påverka resultatet, även om det inte ser ut att vara mycket av färgen kvar i håret.

Efter att håret är färgat så gäller det att sköta om det. Ett första steg där är att skydda det från solen då den kan bleka håret, något som man helst vill undvika efter att man just har hittat den perfekta tonen. Använd gärna även schampo och balsam som är speciellt anpassat för just färgat hår.