Att driva egen salong

Har man en utbildning frisör och make-up och med ett stort intresse av företagande så kanske man väljer att driva en egen salong inom hudvård eller hårvård för den delen. Det kan vara en kombinerad salong där man erbjuder båda dessa tjänster.

De flesta som utbilda sig till frisörer kanske börjar som anställd på en salong för att sedan hyra en stol på någon större salong. Att sedan ta steget till att bli egen företagare inom frisör kanske inte är så stort. Det är klart att det är ett stort ansvar att driva en egen salong med allt vad detta innebär. Förutom själva klippningen så är det en del pappersarbete som man ska lära sig hantera.

Det är betydligt mer än en sax som behövs för att driva en hårsalong. En uppstartskostnad är att räkna med oavsett om du börjar med en befintlig salong eller öppnar en helt ny. Det är viktigt att ha en leverantör av saker som regelbundet behöver köpas in. Se även till att hitta återförsäljare av förbrukningsartiklar som schampo, balsam och andra produkter relaterade till hår.

Om det är en salong som kombinerar både make-up och frisör så behövs det även produkter för detta. Se till att använda er av bra saker som passar för professionellt arbete. Ska man stå dagligen och arbeta så kommer man att behöva exempelvis höj och sänkbara stolar som är ergonomiska och sköna för den som ska arbeta som frisör eller make-up artist.