Det inre påverkar det yttre

HälsosamAtt må bra visar sig inte bara genom att man har en god fysisk och psykiskt hälsa. Det speglas även i ens personlighet och vad människor runtomkring tycker att man sänder ut för signaler. Inte bara hur man är utan också hur man ser ut. För att få ett vackert yttre gäller det alltså att ha bra inre mående. Kropp och själ sitter ihop på dessa punkter.

En del saker i livet kan vi inte påverka utan det är saker som händer som vi bara blir påverkade av. Men sedan finns det en hel del vi kan påverka. Faktorer som tillsammans blir avgörande för hur vi kommer må och därmed även vara avgörande för hur andra kommer att uppfatta oss.

Maten är ett viktigt steg. Får man i sig för lite näring och vitaminer har man inte alls samma energi vilket självklart påverkar hur man agerar. Dessutom är det viktigt att man äter och dricker rätt för att hyn, håret och kroppen allmänt ska må bra.

Att röra på sig i vardagen eller gå på kontinuerliga träningspass är också en stor fördel. Att träna är bra för väldigt mycket. Fysiskt går man ner i vikt och får muskler samtidigt som man psykiskt mår bättre eftersom kroppen utsöndrar lyckohormoner under träning. Att motionera resulterar alltså i både snyggare kropp och gladare själ.

Men det spelar inte så stor roll hur bra man äter eller hur mycket man än motionerar om man inte håller sig borta från att peta i kroppen en mängd olika gifter. Cigaretter och andra tobaksformer är bland det sämsta för kroppen om man vill förbättra sitt mående. Det handlar inte bara om att man får i sig en mängd gifter som försämrar både lungor och blodomlopp, dessutom så påverkas hyn negativt av rökningen. Utöver det försämras även konditionen vilket gör att det blir ännu jobbigare att komma igång med den behövliga träningen.

Även alkohol är något man bör undvika då alkoholen snabbt påverkar vikten negativt. Dessutom är det skadligt för inre organ om man dricker det i för stora mängder.