Mannens accessoarutbud

Accessoarer är något som oftare dyker upp på tal för kvinnors mode än för män. Men att säga att män inte har mycket att välja mellan är att ignorera mycket av vad modevärlden har för utbud idag. 

Det kan tyckas vara ett litet utbud om man tittar på ytan av modevärlden, mycket för att stor fokus läggs på kvinnors kläder och accessoarer. Men genom att besöka rätt butiker kan en uppsjö av accessoarer snabbt bli uppenbar.

Slips/fluga

Slipsen och flugan tillhör det mest uppenbara av mäns accessoarer. De är också något som är begränsat till outfits som inkluderar skjortor, vilket man ju inte alla bär varje dag. Men att det är en av våra mest använda accessoarer går knappast att förneka.

Hatt

Hatten är en accessoar som var betydligt vanligare förr. Går man tillräckligt långt tillbaka var en hatt något nästan varje man bar när han gick ut, men verkligheten är väldigt annorlunda just nu. Kepsen var länge den enda huvudbonaden man regelbundet såg män använda, förutom mössor så klart. Idag har dock hatten blivit mer vanlig igen, speciellt i särskilda stilar och underkulturer.

Klocka

Klockan är något kanske inte alla ser på som en accessoar, men den kan absolut användas som detta och hjälpa till att skapa en outfit. Klockan kan dock inte sägas genomleva en storhetstid just nu då själva syftet med den rent praktiskt har mer eller mindre tagits över av våra mobiler. Apple Watch kan dock sägas ha gett den något av en återkomst, men i ett annat format så klart.

Armband

Armbandet är något som många ofta förbiser. Detta är absolut en unisexaccessoar i sin grund, även om det naturligtvis finns de som marknadsförs mer till kvinnor och andra till män. Armbandet kanske inte är något man använder tillsammans med mer formella kostymer, men det gör det bara till en ännu viktigare accessoar för mannen då så många av de vanligt accepterade accessoarerna just är kopplat till kostym och kavaj.

Bälte/hängsle

Bältet och hängslen är två olika sätt att uppfylla samma funktion: att hålla uppe byxorna. Bältet är en sådan given accessoar att det ofta ses mer som bara en grundläggande del av klädseln, men med den enorma variation man kan hitta idag är det mycket enkelt att fokusera på bältet mer som en accessoar. Hängslen är något som inte alls används i samma utsträckning som bälten, men lite som hatten har de idag hittat sin nisch och är betydligt vanligare i en del stilar.