Lukta gott

Något som en hel del människor tyvärr glömmer bort i en alltför stor utsträckning, åtminstone i förhållande till hur mycket tid, pengar och energi de lägger ut på att se så bra ut som möjligt. Är sättet de luktar på. Här talar vi inte om de människor som nästan inte bryr sig överhuvudtaget och rent av luktar lite illa, utan om de som är hela och rena men som ännu inte till fullo greppat värdet i vad en doft kan göra för ens helhetsintryck. Låt oss klargöra detta för alla och en var!

Så fort två personer möts utanför den virtuella världen så ändras reglerna en del för vad som är viktigt för att göra ett bra intryck på en annan människa. Fler parametrar blandar in sig i leken och bland dessa så är ens lukt någonting som spelar en otroligt stor roll för hur vi upplever en människa.

Enklaste sättet att demonstrera detta är att jämföra vad du skulle tycka om att gå på dejt med någon som fick rummet att stinka så fort de klev in på en restaurang, jämfört med någon som på ett sensuellt sätt suttit och bara luktat gott på andra sidan bordet. Vi är helt övertygade om att det inte skulle spela någon direkt roll hur snygg människan i det första exemplet skulle vara, du skulle ändå ha oerhört svårt att se (eller kanske lukta) förbi detta.

Hur vi alla luktar är helt enkelt oerhört avgörande för hur vi upplever varandra och ett väldigt litet antal skulle någonsin välja en partner som de inte tyckte luktade särskilt gott.