Hudvårdstips – peeling

Peeling är en väldigt vanlig hudvårdsprodukt på marknaden idag och många använder sig av dessa för att få en slät och fin hud. Peeling kommer i ett antal olika varianter med olika styrkor och vilken som passar en själv bäst beror mycket på vilken hudtyp man har.

Målet med peeling är avlägsna döda hudceller och avlagringar som ligger kvar på hudens yta. Detta är något som huden själv gör med tiden, men en peeling skyndar på processen en hel del och kan ge väldigt snabba och bra resultat.

Har man specifika hudproblem är det inte alltid så enkelt att hitta en produkt som riktigt fyller behoven man har. I dessa situationer kan det vara bättre att låta en expert hjälpa en för att man verkligen ska kunna uppnå det resultat man önskar.

Av de peelingar man hittar i butiker idag faller de flesta in i en av tre olika kategorier:

  • Kornpeeling
  • Enzympeeling
  • Syrapeeling

En kornpeeling, som för övrigt också kallas mekanisk peeling, är den vanligaste förekommande peelingen på marknaden och innehåller små korn som man masserar in i huden och hjälper till att avlägsna döda hudceller genom att mer eller mindre slita bort dem. Denna typ av peeling är effektiv men bör inte användas om man har känslig hud eller har en tendens att få acne.

En enzympeeling däremot är bättre lämpad känslig hud men kan användas av alla hudtyper. Som namnet indikerar innehåller dessa peelingar enzymer som när de masseras in i huden hjälper till att bryta upp hudcellerna så de följer med när peelingen tas bort.

En syrapeeling är en kategori som i sig har många olika produkter. Den stora skillnaden är helt enkelt hur stark den är. Har man känslig hud bör man helt klart hålla sig till de mildare varianterna.