Enklaste sättet att sminka sig

För att sminka sig på bästa sätt, bör du först och främst använda bra och högkvalitativa sminkprodukter. Det är också viktigt att välja produkter som passar din hudtyp och hudton. För att få ett jämnt resultat, är det bra att använda en bra grund eller primer som jämnar ut hudtonen och får sminket att sitta bättre.

När du applicerar din foundation, försök att följa hudens konturer och täck eventuella ojämnheter med concealer. Använd sedan rouge för att framhäva dina kindben och ge ansiktet lite färg. Använd sedan ögonskugga, eyeliner och mascara för att förstärka dina ögon. Avsluta med att lägga lite läppstift eller gloss för att ge läpparna färg och glans. Glöm inte att alltid ta bort ditt smink ordentligt innan du går och lägger dig, för att undvika att det orsakar hudproblem.

Här får du 7 enkla steg hur du går tillväga för en enkel make-up:

  1. Applicera en grundläggande foundation eller BB-kräm för att jämna ut hudtonen och täcka eventuella ojämnheter.

  2. Använd en concealer under ögonen och på andra områden som behöver mer täckning, såsom mörka ringar eller röda fläckar.

  3. Rama in ögonen med en mörk eyeliner längs övre fransraden och en ljusare färg längs nedre fransraden.

  4. Lägg på en ljus ögonskugga över hela ögonlocket och en mörkare färg i ögonvrån för att skapa djup och form.

  5. För att ge ögonen extra lyster, applicera en ljus highlighter under ögonbrynet och i inre ögonvrån.

  6. För att definiera dina drag, använd en rouge för att markera kindbenen och en lättare färg för att skapa en lyster på kinderna.

  7. Avsluta med att applicera läppglans eller läppstift för en färgklick och glansig finish.